Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Leren op DBZ

Leermiddelen

leermiddelen
Elke dag bijleren

Vandaag studeren onze leerlingen aan de hand van een meervoudig aanbod.

Handboeken en cursussen

DBZ wil service bieden en levert inspanningen om leerlingen op een comfortabele manier te faciliteren met het nodige studiemateriaal. Ons boekenfonds is een welkome ondersteuning om het schooljaar efficiënt op te starten.

Heel wat leerkrachten bouwen een eigen leercursus op. De school heeft een eigen kopieerdienst die zorgt voor snelle en verzorgde service zodat de lessen steeds in beste omstandigheden kunnen plaatsvinden. Op de schoolrekening staan de kopieën duidelijk aangegeven.

Digitaal aanbod

Naast handboeken en notities is er ook een digitaal aanbod.
Uitgeverijen spelen immers graag in op de nieuwe technologieën en voorzien in hun methode een koppeling tussen leerwerkboeken en digitale extra’s zoals filmpjes en presentaties of extra oefenmateriaal op de methodesite.

Via de digitale leeromgeving Smartschool bieden leerkrachten bijvoorbeeld documenten, weblinks, vaknieuws, oefeningen en taken aan.

Een degelijke ICT-infrastructuur op school is dus onontbeerlijk geworden. Alle klas- en vaklokalen zijn uitgerust met pc en beamer, met aansluiting op het schoolnetwerk en toegang tot (draadloos) internet. In pc-klassen en enkele vaklokalen zijn extra leerlingenpc’s geïnstalleerd. Er zijn digitale borden voorhanden in enkele vaklokalen. Overal is er draadloos netwerk. In de meeste lokalen kan je draadloos verbinden met een scherm voor audio en video. We zetten steeds meer tablets in om onze lessen te ondersteunen.
Dit alles kadert in onze vise op ICT en technologie in het onderwijs.

Kopiëren

De bibliotheek is open voor en na de lesuren om leerlingen de kans te geven om digitaal materiaal te printen.