Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Directieteam

Martin Vande Kerckhove

 • Functie

  Administratief adjunct-directeur

 • Mijn fijnste moment van de dag

  Elke middag verleen ik assistentie bij de bediening in ons schoolrestaurant, een zeer geschikte plaats om veel leerlingen en collega’s te ontmoeten. Omdat ik weet dat lekker (en gezond) eten heel belangrijk is en bijdraagt tot een goed gevoel, wil ik hieraan zeker de nodige aandacht en tijd besteden. Deze assistentie in de zelfbediening is tevens een welkome afwisseling om eens weg te zijn van mijn bureau, de administratie, de telefoons, ...

 • Mijn grootste voldoening

  Er zijn heel wat momenten waarvan ik heel veel voldoening heb, maar er zijn een aantal topmomenten, wanneer de eerste schooldag onze nieuwe eerstejaars vol spanning en met veel vragen de school binnenstappen, of wanneer we samen met leerlingen, ouders en collega’s een goed georganiseerd mosselfeest op poten zetten. Het mosselfeest is ook de ideale gelegenheid om een babbel te doen met ouders en vele oud-leerlingen. Dan is er de opendeurdag, waarbij we onze school willen laten zien hoe ze echt is, opnieuw met de medewerking van vele collega’s, ouders en leerlingen. Elke keer opnieuw is het een spannende aangelegenheid om de inschrijvingen voor het komende schooljaar te coördineren. We genieten ook heel erg van de proclamatie van onze zesdejaars. Ons werk zit er dan op, we laten onze jongvolwassenen los, hopelijk klaar voor een succesvolle toekomst.

 • Mijn taak

  Als administratief adjunct-directeur ben ik o.a. verantwoordelijk voor het beheer van de administratieve leerlingendossiers en de communicatie hierover met het Departement Onderwijs. Daarnaast heb ik een logistieke en organisatorische verantwoordelijkheid bij de organisatie van de grote evenementen tijdens het schooljaar (mosselfeest, opendeurdag, …). Ook de dagelijkse taakverdeling binnen het ondersteunend personeel (opvoeders en administratieve medewerkers) neem ik voor mijn rekening.

 • Contactgegevens

  martin.vandekerckhove@dbz.be