Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Vakantieaanbod

Vakantieaanbod

Leerlingen en begeleidende leerkrachten treffen elkaar graag tijdens cultuurreizen en vakantie- of sportkampen.

We bieden naast een rist educatieve uitstappen, gelinkt aan vakken en vaardigheden, ook vakantiekampen en reizen aan.

Jawel, DBZ is tijdens vakanties graag op stap met leerlingen.
Niets is fijner om samen te lachen om een dolle grap, om samen af te zien tijdens een moeilijke bergrit, om samen een waw-effect te ervaren bij een schitterende musical. Niets is mooier om samen onderweg te zijn en nadien samen herinneringen op te halen.

Griekenland, Schotland, het Mont Blancmassief, Zuid-Engeland, de Provence … waren ooit uitvalsbasis voor een culturele, avontuurlijke of sportieve uitdaging. Het aanbod varieert van jaar tot jaar.

Klik hier voor het Het aanbod schooljaar 2018-2019

Vijflandentocht 3

Topkamp!

We trokken in 1979 voor het eerst met de fiets richting Duitsland en Luxemburg. Vandaag is de Vijflandentocht een begrip geworden op school. Ontelbare derdejaars én leerkrachten bewaren aan het sportief-culturele fietskamp de mooiste herinneringen.

De vakantiereis heeft een niet te onderschatten sportief karakter. Een zestigtal leerlingen doorkruisen met de fiets vergezeld van leerkrachten en oud-leerlingen gedurende 10 dagen België, Duitsland, Luxemburg en een stukje Nederland en Frankrijk.
We rijden langs prachtige, maar daarom niet minder lastige wegen. Vandaar ook het belang van een optimale fysieke conditie en een fiets in goede (= veilige!) staat. Gedurende de ganse reis zorgen twee bestelwagens voor bevoorrading, bagagetransport en technische ondersteuning van de fietspelotons.
We overnachten in zeer comfortabele jeugdherbergen of vakantieverblijven in Vaalbeek, Maastricht (NL), Blankenheim (D), Bad Ems, Rüdesheim am Rhein, Idar-Oberstein, Trier, Dreisbach, Lültzhausen (L), Grand-Halleux en Luik.

We menen met deze sportief-culturele reis een mooie reisformule aan te bieden. Naast het fietsen maken we tijd voor een bezoek aan toeristische centra, een frisse duik in het plaatselijke zwembad, eventjes pauzeren op een gezellig terrasje, genieten van de typische culinaire specialiteiten, …

Londen 3

Let me take you by the hand and lead you through the streets of London, I’ll show you something…

De Londenreis is een traditie. Tijdens een goedgevulde, boeiende vierdaagse citytrip bieden we een programma op maat van onze veertienjarigen.
Ze beleven alle ‘musts’ van deze boeiende stad. Er is aandacht voor cultuur én ontspanning: London Eye, British Museum, Madame Tussaud’s, Trafalgar Square, St Paul’s Cathedral,…musical, free shopping! Amazing!

Maldegem 1

Maldegem, here we are!

We fietsen van school langs heel rustige wegen naar Maldegem. Ook ter plekke verplaasten we ons per fiets.
De prachtige jeugdherberg met heel comfortabele kamers en een groot terrein vormt gedurende één week onze uitvalsbasis .

Een dertigtal eerstejaars wacht er een groot aanbod van activiteiten. Een gekke olympische sportdag, een survivaltocht in een reuzenkano met fantastische uitdagingen onderweg, een stadszoektocht, plezier aan zee, een duel in de bossen, een doolhof zonder uitgang … Inspanning, ontspanning en vooral veel plezier wisselen elkaar continu af.

Bouillon 2

Bouillon blijft je bij.

We nemen graag een dertigtal tweedejaars mee voor een week vol spelplezier.

Bouillon is een klein stadje in het hart van de Belgische Ardennen, aan de prachtige meanders van de Semois.

We verblijven er in de jeugdherberg. Bouillon en omstreken bieden tal van mogelijkheden om een gevarieerde vakantie te organiseren.

Een greep uit het programma: bosspel, kajak op de Semois, dagtochten, mountainbiken, bezoek aan de burcht, touwenparcours, middeleeuwse spelen, …

Umroto 4

Tijdens de paasvakantie trekken we met de vierdes naar Italië voor een combi-citytrip op maat van zestienjarigen.

Italiaanse pizza en pasta, gelati en de eerste woordjes Italiaans zijn mooi meegenomen, het agriturismo-logies aan het Lago Trasimeno is een troef, maar het zijn vooral de bezoeken aan cultuursteden Rome, Firenze, Siena, Assisi, Cortona, Verona en Milaan die deze reis TOP maken.

Skireis 2

Onze skireis kan jaar na jaar onze tweedejaars bekoren. Jammer dat we maar plek hebben voor 75 leerlingen.

De reis brengt ons per bus (first class) naar Kronplatz, een sneeuwzeker skigebied in Italië. We kiezen voor skiën, snowboarders komen niet aan hun trekken. De leerlingen krijgen – onderverdeeld in groepen per skiniveau – vier uur les per dag, gegeven door Nederlandstalige skimonitoren. ’s Avonds is er plaats voor specifieke avondanimatie.

Skireis 5 & 6

De leerlingen van de derde graad trekken er tijdens de paasvakantie op uit en maken in de paasvakantie het skigebied Flattach (Kärnten) in Oostenrijk onveilig.

De Mölltaler Gletscher reikt tot op een hoogte van 3122 m en garandeert sneeuw tijdens de paasvakantie. De skipas geeft ons toegang tot 500 km piste en biedt voor elk wat wils.

Een comfortabele bus brengt ons heen en terug. We logeren in het Sporthotel Mölltal op 10 minuten van de piste.

Leerlingen kunnen vooraf beslissen om te skiën of te snowboarden. Tevens zijn ze vrij om al dan niet ski- of snowboard-lessen te volgen. Voor beginners is er sowieso verplicht les in de voormiddagen.

Cultuurreizen 5&6

Het ene jaar wel, het andere jaar niet. Nu eens dichtbij, dan weer ver.

Griekenland, Rome, Istanbul, Venetië, …: afhankelijk van het initiatief van de leerkrachten trekken we erop uit met een groep vijfdes/zesdes.

Voor het actuele aanbod kan je hier terecht.