Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Nieuws

Winnaars 34e Poëziewedstrijd

Dit jaar vond de ondertussen 34e editie plaats van de Poëziewedstrijd van het Don Boscocollege Zwijnaarde.

Leerlingen van de tweede en derde graad konden hun gedicht insturen en dat leverde een prachtige gedichtenbundel op. Een kleinood met 43 gedichten, een mooie verzameling gedachten, gevoelens … die eens te meer bewijzen dat jonge mensen nog altijd graag de tijd nemen om stil te staan.

De uiteindelijke toekenning van de prijzen, na een gezamenlijke beraadslaging met alle juryleden, had normaalgezien plaatsgevonden op 19 mei tijdens de Mooiste Avond van het Jaar! Avondje Kunst, op DBZ. We weten uiteraard allemaal waarom dit niet kon doorgaan.
Maar er werd een alternatieve uitreiking van de prijzen voorzien die te volgen was op onze DBZ Facebookpagina .

De derde plaats was voor Amélie Parlevliet uit 5WeWia met haar gedicht Elementen , de tweede prijs ging naar Wolken van Sabine Maebe uit 6LaWib en er werd een Aanmoedigingsprijs uitgereikt aan Jonas De Catelle uit 4GrLa voor zijn humoristisch gedicht ‘Baasje’…

… Als laatste werd de grote winnaar bekend gemaakt, en dat is Warre Thevelin uit 6LaWib met zijn Vragen omarmen pamflet. Hier vind je de lovende commentaren van de jury en de dichter zelf die zijn pareltje brengt, proficiat!

Onderaan deze pagina kan je een overzicht van de winnende gedichten van deze editie downloaden.

ouder recenter