Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Campus

Schoolbibliotheek

De bieb houdt de vinger aan de pols met steeds weer nieuwe, recente aanwinsten.

Hoe motiverend kan een schoolomgeving zijn?

De bieb biedt een schat aan materiaal. Het is een uitgelezen (what’s in a word) plek om met leerlingen aan de slag te gaan.

De voorbije 40 jaar, en vooral onder de bezielende leiding van bibliothecaris Jacques De Raedt, is de collectie uitgegroeid tot een schitterend uitgeruste bibliotheek. Ze ondersteunt leerlingen en leerkrachten met zowel informatieve werken als romans en tijdschriften. Er is eveneens een uitgebreide collectie cd-rom’s, video’s en dvd’s voorhanden. Vanaf schooljaar 2017-2018 is Gert Galle de bibliothecaris van onze school.

Open voor alle leerlingen en leerkrachten

Op vertoon van zijn leerlingenkaart kan elke leerling boeken en multimediamaterialen ontlenen voor een afgesproken termijn. De naslagwerken en tijdschriften worden niet uitgeleend maar kunnen ter plaatse geconsulteerd worden.

Openingsuren

Maandag, dinsdag en donderdag: 7u30 – 11u25 en 11u55 – 16u10
Woensdag: 8u00 – 12u30
Vrijdag: 8u00 – 11u25 en 11u55 – 16u30

De bibliotheek is ook uitgerust met een geavanceerd kopieertoestel. Bibliotheekmedewerkers kopiëren er – in opdracht van de graadcoördinator – ook notities voor afwezige leerlingen.

Leren en lezen in de bieb

’s Middags – vooral wanneer het georganiseerde middagspel aan zijn winterslaap bezig is tijdens de koude wintermaanden – is de bibliotheek een populaire plek om de krant te lezen, een fijn boek te ontdekken, aan de computer te werken.

Tijdens de lesuren wordt de bieb ingezet als alternatieve leeromgeving.

Leren eindigt niet bij het belsignaal. Voor sommige opdrachten moeten onze leerlingen ook buiten de uren over een krachtige leeromgeving kunnen beschikken. Om iedereen deze mogelijkheid te bieden, is de bibliotheek toegankelijk voor en na de lesuren.

Heel wat zaterdagvoormiddagen vinden leerlingen de weg naar de bieb om er te studeren in het kader van een remediëringstraject.

Catalogus

De catalogus met alle aanwezige materiaal (boeken, tijdschrijften, beeldmateriaal) is digitaal raadpleegbaar. Alle materialen zijn eigendom van de school en vragen om een zorgzame behandeling.

Het schoolabonnement maakt het mogelijk online databanken te consulteren vanop de schoolpc’s. Van thuis uit gaat dat niet.