Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

ICT

ICT voor ouders

De Smartschool co-account en andere diensten

DBZ biedt heel wat ICT-diensten aan. Verschillende doelgroepen kunnen er gebruik van maken: leerlingen, leerkrachten en ouders.

Ouders van nieuwe leerlingen: Activeer hier je Smartschool co-account.

Voor ouders: de Smartschool co-account

  • Wanneer een leerling start op DBZ, ontvangen beide ouders informatie over hun Smartschool co-account. Ouders melden aan met de gebruikersnaam van de leerling en een zelfgekozen wachtwoord. Bij de eerste aanmelding moet dat wachtwoord ingesteld worden. Lees hier meer info en activeer je Smartschool co-account.
  • Met die Smartschool co-account krijg je toegang tot belangrijker onderdelen van onze leeromgeving: schoolcommunicatie, puntenboekje, rapporten, enz… Info over de mogelijkheden van de co-account: www.smartschool.be/doelgroep/ouders.
  • Het is niet de bedoeling dat je als ouder aanmeldt met de Smartschool-account van je kind: leerlingen melden aan met hun eigen account, ouders met de co-account.
  • Tip: installeer de Smartschool App
  • N.a.v. het oudercontact krijg je ook toegang tot de oudercontactapplicatie op Smartschool.

NB Ouders hebben dus geen DBZ-account zoals de leerlingen, die toegang geeft tot al onze digitale platformen.

Ouders en iPads

Beheren van de iPad van je zoon of dochter: ouders en iPads.

Mediawijsheid

Op de startpagina van Smartschool vinden leerlingen en ouders onderaan een hele reeks interessante links onder het luik “Diensten voor jongeren”.
Op mediawijs.be staat een schat aan informatie over allerlei hedendaagse digitale thema’s, zoals bv. “opvoeden in een digitale wereld”, “digitale inclusie”, enz…

Andere ICT-info voor ouders

  • I.s.m. de ouderraad organiseren we van tijd tot tijd ook infosessies over ICT op school.