Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Praktisch

Handboeken & materiaal

Klassenleraar in actie: boekenpakket, agenda en naamkaartje klaar voor de eerste schooldag

Niemand hoeft voor de eerste schooldag aankopen te doen. De leerlingen krijgen per vak duidelijk omschreven welke materialen nodig zijn om dan gericht de juiste, noodzakelijke aankopen te doen.

Leerwerkboeken waar leerlingen in schrijven, en een aantal boeken (een woordenboek, een spraakkunst of een at­las) worden eigendom van de leerling. Voor de bestelling en de levering van deze boeken werken we samen met boekhandel “Lichtvis”. De bestelling van de boeken moet door de ouder(s) online gebeuren. Met een paar muisklikken kan je van achter de computer de nodige boeken bestellen:
  • je ontvangt na de bevestiging van (her-)inschrijving van je zoon/dochter een e-mail met een persoonlijke link naar de bestelpagina van de boekhandel
  • nadat je de juiste studierichting hebt aangeduid, vermeldt de boekenlijst automatisch alle boeken die moeten besteld worden en kan je de bestelling bevestigen.

We vragen uitdrukkelijk om de boeken te bestellen uiterlijk tegen 12 juli.
Op de eerste schooldag ligt het boekenpakket van je zoon/dochter klaar in de klas.
De leerlingen kunnen meteen aan de slag. Geen gedoe dus met zelf aankopen en verkopen.
De online bestelde boeken worden door de boekhandel rechtstreeks aan de ouder(s) gefactureerd.

Een aantal handboeken worden door de school ter beschikking gesteld in een huursysteem. Deze gehuurde schoolboeken leveren onze leerlingen op het einde van het schooljaar in goede staat weer in. De huurkost voor het hele schooljaar hangt af van leerjaar en studierichting:
  • eerstes betalen € 15 à 20
  • tweedes betalen € 25 à 35
  • derdes betalen € 25 à 35
  • vierdes betalen € 25 à 55
  • vijfdes betalen € 45 à 95
  • zesdes betalen € 60 à 75

Handboeken zijn al lang niet meer de enige bron meer bij de leeractiviteit. Het moet gezegd, leren is complexer geworden. Het aanbod aan studiemateriaal en didactische hulpmiddelen bijvoorbeeld is verruimd, o.a. met ict-tools.

leermiddelen
Elke dag bijleren