Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Praktisch

Inschrijven op DBZ

Welkom op je nieuwe school

Wie is ingeschreven, kijkt met spanning uit naar die onvergetelijke eerste schooldag.

We heten iedereen welkom op DBZ.

De inschrijvingsprocedure voor het eerste jaar

Dit schooljaar werken we in Gent opnieuw met een digitaal aanmeldingssysteem voor nieuwe eerstejaars. Op die manier wil men wachtrijen vermijden en de beschikbare plaatsen eerlijk verdelen.

Neem deel aan de digitale aanmeldingsprocedure tussen maandag 27 maart 2023 vanaf 09.00 u. en vrijdag 21 april 2023 tot 16.00 u. Je hebt hiervoor de volledige periode de tijd (de chronologie van aanmelden heeft geen invloed op de toewijzingen!).

Op zaterdag 18 maart 2023 (9.00 u. – 17.00 u.) organiseren we voor alle geïnteresseerden onze opendeurdag. Die dag krijg je informatie over de werking en het pedagogisch project van onze school en specifieke informatie over het eerste jaar. Er is ook doorlopend een rondleiding waarbij je kan kennismaken met heel wat leerkrachten en leerlingen.

Als je je hebt aangemeld tussen maandag 27 maart en vrijdag 21 april ontvang je in de loop van vrijdag 12 mei 2023 (namiddag) via het centraal aanmeldingssysteem een mail met de beslissing. Je krijgt ofwel:
  • een toewijzing voor de school van eerste keuze: je krijgt een ticket voor inschrijving in die school, alle lagere keuzes vervallen en die plaatsen worden vrijgegeven.
  • een toewijzing voor de school van een andere voorkeur: je krijgt een ticket voor inschrijving in de school van die voorkeur en je krijgt een document van niet-gerealiseerde inschrijving voor elke hogere keuze die niet werd toegewezen. Dit document bepaalt je plaats op de wachtlijst van elk van die scholen. Alle lagere keuzes vervallen en die plaatsen worden vrijgegeven.
  • geen toewijzing: je krijgt een document van niet-gerealiseerde inschrijving voor elke keuze die niet werd toegewezen. Dit document bepaalt je plaats op de wachtlijst van elk van die scholen.

Ons advies: meld je niet aan voor slechts één school. Dat beperkt je kansen om zeker een plaats te hebben. Geloof je in onze school: zet dan DBZ op de eerste plaats. Het systeem houdt wel degelijk rekening met je voorkeur.

De inschrijvingen – voor wie over een geldig toewijzingsticket beschikt – vinden dan plaats tussen 16 mei en 12 juni. Dit zal gebeuren op afspraak. De concrete data worden gecommuniceerd met alle betrokkenen.
Opgelet: het ticket is niet meer geldig na 12 juni 2023.

Ook als je al een broer of zus hebt op onze school, of je bent zoon/dochter van een personeelslid, moet je deze procedure volgen. Je hebt wettelijk voorrang, dus deze aanmelding garandeert je dat de inschrijving 100% zeker mogelijk is.
Ook deze inschrijvingen zullen gebeuren op afspraak (data worden later gecommuniceerd).

Voor meer informatie kan je terecht op volgende sites: meldjeaan.gent.be en aanmeldensecundairescholen.gent. Als je nog een vraag zou hebben voor de school, kan je hier terecht.

Inschrijven voor een ander leerjaar

Inschrijven voor een ander leerjaar kan vanaf maandag 17 april 2023 (9.00 u.), op voorwaarde dat er nog plaats is.
  • Wie overweegt om in te schrijven voor het tweede jaar, vraagt naar Danny De Waele.
  • Voor inschrijvingen in het derde tot het zesde jaar contacteer je Veronique Dept.

Je wenst informatie?

Op onze site vind je wellicht al heel wat informatie over onze school.
DBZ timmert aan de weg vanuit een welomschreven opvoedingsproject en visie. Langs leertrajecten en leefpaden, via tal van projecten, en belangrijke plekjes van het DBZ-universum. Onderweg ontmoet je de mensen die de school uitbouwen. We nemen je graag mee op verkenningstocht.

Via onze Facebookpagina www/facebook.com/donboscozwijnaarde kan je het reilen en zeilen van de school op de voet volgen.

Laat hier je gegevens achter zodat we je alle info omtrent de opendeurdag en de inschrijvingsprocedure bezorgen.

Voor specifieke vragen kan je ook mailen naar info@dbz.be