Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Praktisch

Inschrijven op DBZ

Welkom op je nieuwe school

Wie is ingeschreven, kijkt met spanning uit naar die onvergetelijke eerste schooldag.

We heten iedereen welkom op DBZ.

De inschrijvingsprocedure voor het eerste jaar

Dit schooljaar werken we in Gent opnieuw met een digitaal aanmeldingssysteem voor nieuwe eerstejaars. Op die manier wil men wachtrijen vermijden en de beschikbare plaatsen eerlijk verdelen.

Neem deel aan de digitale aanmeldingsprocedure tussen maandag 23 maart 2020 vanaf 12 u. en vrijdag 8 mei 2020 tot 12 u. Je hebt hiervoor de volledige periode de tijd (de chronologie van aanmelden heeft geen invloed op de toewijzingen!).

Op zaterdag 14 maart 2020 organiseren we voor alle geïnteresseerden onze opendeur-infodag. Die dag krijg je informatie over de werking en het pedagogisch project van onze school en specifieke informatie over het eerste jaar. Er is ook doorlopend een rondleiding waarbij je kan kennismaken met heel wat leerkrachten en leerlingen.
Update: door de coronamaatregelen is de opendeurdag geannuleerd. Meer info over inschrijven op school lees je in ons nieuwsbericht over inschrijven en aanmelden.

Als je je hebt aangemeld tussen 23 maart en 8 mei ontvang je in de loop van vrijdag 15 mei 2020 via het centraal aanmeldingssysteem een mail met de beslissing. Je krijgt ofwel:
  • een toewijzing voor de school van eerste keuze: je krijgt een ticket voor inschrijving in die school, alle lagere keuzes vervallen en die plaatsen worden vrijgegeven.
  • een toewijzing voor de school van een andere voorkeur: je krijgt een ticket voor inschrijving in de school van die voorkeur en je krijgt een document van niet-gerealiseerde inschrijving voor elke hogere keuze die niet werd toegewezen. Dit document bepaalt je plaats op de wachtlijst van elk van die scholen. Alle lagere keuzes vervallen en die plaatsen worden vrijgegeven.
  • geen toewijzing: je krijgt een document van niet-gerealiseerde inschrijving voor elke keuze die niet werd toegewezen. Dit document bepaalt je plaats op de wachtlijst van elk van die scholen.

Ons advies: meld je niet aan voor slechts één school. Dat beperkt je kansen om zeker een plaats te hebben. Geloof je in onze school: zet dan DBZ op de eerste plaats. Het systeem houdt wel degelijk rekening met je voorkeur.

Op zaterdag 30 mei 2020 van 9 u. tot 13 u. (onder voorbehoud “alle inschrijvingen waarvoor een fysieke aanwezigheid noodzakelijk is, worden opgeschort tot minstens 18 mei”) kan je met een geldig toewijzingsticket op onze school terecht om je zoon of dochter definitief in te schrijven. Wie op 30 mei niet aanwezig kan zijn, verwittigt best zo snel mogelijk de school. Opgelet: het ticket is niet meer geldig na 10 juni 2020.

Ook als je al een broer of zus hebt op onze school, of je bent zoon/dochter van een personeelslid, moet je deze procedure volgen. Je hebt wettelijk voorrang, dus deze aanmelding garandeert je dat de inschrijving 100% zeker mogelijk is.
Opgelet: broers, zussen en kinderen van personeelsleden kunnen hun ticket reeds komen verzilveren op zaterdag 16 mei 2020 (tussen 9 u. en 13 u.). (“alle inschrijvingen waarvoor een fysieke aanwezigheid noodzakelijk is, worden opgeschort tot minstens 18 mei”). Nieuwe datum/data worden later gecommuniceerd.

Voor meer informatie kan je terecht op volgende sites: meldjeaan.gent.be en aanmeldensecundairescholen.gent. Als je nog een vraag zou hebben voor de school, kan je hier terecht.

Inschrijven voor een ander leerjaar

Inschrijven voor een ander leerjaar kan vanaf maandag 25 mei 2020, op voorwaarde dat er nog plaats is.
  • Wie overweegt om in te schrijven voor het tweede jaar, vraagt naar Danny De Waele.
  • Voor inschrijvingen in het derde tot het zesde jaar contacteer je Veronique Dept.

Je wenst informatie?

Op onze site vind je wellicht al heel wat informatie over onze school.
DBZ timmert aan de weg vanuit een welomschreven opvoedingsproject en visie. Langs leertrajecten en leefpaden, via tal van projecten, en belangrijke plekjes van het DBZ-universum. Onderweg ontmoet je de mensen die de school uitbouwen. We nemen je graag mee op verkenningstocht.

Via onze Facebookpagina www/facebook.com/donboscozwijnaarde kan je het reilen en zeilen van de school op de voet volgen.

Klik hier om een folder aan te vragen met info over de school en de inschrijvingsprocedure. We bezorgen die zo spoedig mogelijk.

Voor specifieke vragen kan je ook mailen naar info@dbz.be