Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Ons project

DBZ ... school met zin

We geloven in onszelf, in elkaar en in iets meer. Met zin, heel veel zin timmeren we al een ruime tijd aan een fijne school. Don Bosco wijst de weg.

Het Don Boscocollege Zwijnaarde is één van de 25 scholen in Vlaanderen die beheerd worden door onze Inrichtende Macht, het Don Bosco Onderwijscentrum, naar het voorbeeld van priester Don Bosco (Italië 1815–1888). Onze school kent reeds een bestaan van meer dan 50 jaar en werd opgericht als vertakking van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem.

Ook op DBZ waken we over de accenten die Don Bosco voorleefde: de familiale sfeer, de spontane contacten tussen opvoeders en leerlingen, het geduld, het geven van nieuwe kansen, de aandacht voor correcte omgangsvormen, de eerbied en belangstelling voor ieders eigenheid.

“Laat jonge mensen voelbaar ervaren dat je van hen houdt”, zei Don Bosco, en dat is wat we willen realiseren op DBZ.

DBZ wil een warme omgeving creëren, waar elke leerling en elk personeelslid graag is en uitgedaagd wordt om te groeien. DBZ streeft naar kwaliteitsvol onderwijs vanuit een sterke organisatie, met ruimte voor medewerkers én leerlingen om te participeren. DBZ wil samen school maken.

Voor meer info verwijzen we u ook graag naar de website van donbosco.be.