Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Wie doet wat

ICT-team

Het ICT-team staat in voor alles wat te maken heeft met Informatie- en communicatietechnologie op DBZ: van schoolcomputers en netwerk over accounts en digitale platformen tot de rol en impact van technologie in ons onderwijs.

De rol van het ICT-team

Het is de taak van de ICT-coördinatoren om de school, de directie en de leerkrachten bij te staan en te ondersteunen in de steeds meer digitale wereld en de nieuwe manieren van leven en leren die deze digitale deelcultuur met zich meebrengt. Ze denken mee na over de impact, rol en mogelijkheden van technologie in het leren, in ons onderwijs en in onze schoolorganisatie. Ze geven aan wat er leeft en bestaat, wat mogelijk is en waar we naartoe kunnen of moeten gaan, ze adviseren en stimuleren.

Vanuit de missie van de school en het opvoedingsproject denken de ICT-coördinatoren kritisch na over uitdagingen, bedreigingen en kansen, gelijke kansen en de digitale kloof, laagdrempeligheid, zinvol gebruik en misbruik, welbevinden, enz…

Waar en hoe vind je de ICT-dienst?

  • kom langs in ons bureau: A218, in de gang van het CLB en het OLO
  • stuur ons een mail: ict@dbz.be
  • tel: 09 221 46 48 en 281 (binnenpost)

De ICT-coördinatoren

Belangrijkste rol: algemene coördinatie, dagelijks beheer, technische ICT, ICT-administratie, helpdesk, onderhoud netwerk en infrastructuur, pedagogische ondersteuning.

  • Alexander Naessens
  • Pieter Schepens
  • Karen Leyman

De ICT-coaches

Belangrijkste rol: pedagogische en didactische ICT, leerkrachten ondersteunen bij het gebruik van ICT in de les, workshops en nascholing organiseren omtrent ICT-integratie ter ondersteuning van het leerproces.

  • Frank Vyncke
  • Nele Bogaert

Beheer website en sociale media

Voor opmerkingen, informatie en opmerkingen in verband met de website, het fotoalbum van de school en de Facebookpagina kan je terecht bij het mediateam.

Handige links: de ICT-portaalpagina, Smartschool, DBZ mailbox
Met een ICT-vraag kan je hier terecht: de ICT-portaalpagina, de ICT-coördinatoren, …
Alles over je DBZ-account