Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

ICT

Office op DBZ

Op school werken we met verschillende Officepakketten:

Microsoft Office (Office 365)

Op alle schoolpc’s en op de iPads staat een recente versie van Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint, …).

Leerlingen en leerkrachten krijgen via de school, op basis van hun DBZ-account, automatisch een abonnement op Microsoft Office 365: daarmee krijg je toegang tot de online applicaties van Microsoft en kan je de software installeren op vijf eigen toestellen (incl. Windows-pc’s, Mac, iOS, Android).
Bij de eerste aanmelding op office.com met je e-mailadres en wachtwoord van de school, moet je als herstelopties je telefoonnummer of privé-emailadres opgeven. Daarna kan je online werken, de apps downloaden op je eigen toestel en de online opslagruimte in OneDrive gebruiken.

Google Workspace for Education

Alle leerlingen en leerkrachten hebben een DBZ-account: daarmee krijg je ook toegang tot een reeks applicaties van Google: Google Docs, Google presentaties, enz… Je kan gebruik maken van Google Workspace via een webbrowser of met apps op de iPad.

Office op de iPad

Op de school-iPads werken we met een combinatie van verschillende Officepakketten: Pages, Keynote en Numbers van Apple, de verschillende programma’s van Google Workspace en Microsoft Office 365. De meeste documenten die je aanmaakt op een pc, Mac of ander toestel, kan je gewoon openen en bewerken op de iPad.

LibreOffice/OpenOffice

Op alle schoolpc’s staat een recente versie van LibreOffice. LibreOffice is een gratis en uitgebreid Officepakket, dat iedereen kan downloaden en gebruiken.

Andere Officepakketten

Je kan ook gebruik maken van andere Officepakketten, zoals bv. iWork van Apple (Pages, Keynote, Numbers), dat je ook gewoon gratis in de browser kan gebruiken op www.icloud.com.
TIP: Bij het uitwisselen van documenten die niet meer verder moeten bewerkt worden: maak een PDF van je document, zodat de bestemmeling het zeker kan openen of afdrukken