Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Praktisch

Zorgvragen & hulpwegwijzers

DBZ wil een zorgzame school zijn.

Als leerling hoor je zo vaak zeggen: “Je moet zelfstandig zijn en je eigen boontjes leren doppen.” Zelfredzaam zijn betekent ook … op tijd hulp of raad vragen als je het even niet goed meer weet. We bieden onze leerlingen graag ondersteuning in hun leertraject en emotionele zoektocht.

Aanspreekpunten op onze school

Leerkrachten

Leerlingen kunnen de klassenleraar of een andere leerkracht in wie ze vertrouwen hebben persoonlijk aanspreken of contacteren via een Smartschoolbericht.

Graadcoördinatoren

Leerlingen en ouders kunnen langsgaan bij of een bericht sturen naar:

Directie

Leerlingen en ouders kunnen terecht bij:

Leercoaches

De drie leercoaches (één per graad) ondersteunen de leerlingen en leerkrachten bij het leren op school. Je vindt hen in lokaal A236.

Het CLB

Je kan terecht bij de CLB-contactpersonen, verpleegkundige of arts. De CLB-medewerkers hebben beroepsgeheim, ze vertellen dus niets door wat jij niet wil.

Op school vind je de de leerlingbegeleiding op de tweede verdieping van het A-gebouw.
Meer info over de werking van het CLB vind je hier.

Aanspreekpunten buiten de school

Op het internet vind je heel veel informatie over bijvoorbeeld kinder-, jongeren- en studentenrechten, relaties en seksualiteit, school en studeren, sociaal en emotioneel welzijn, voeding en gezondheid, alcohol en andere drugs.

Raadpleeg bijvoorbeeld:

Wegwijs op de campus

Directie, graadcoördinatoren en centraal secretariaat zijn gehuisvest op de eerste verdieping van het hoofdgebouw (blok A, tegenover de parking). Het CLB vind je er op de tweede verdieping.