Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Erop uit om te leren

Comenius

Onze leerlingen in Estland aan het werk!

DBZ gaat internationaal.

In de derde graad werken de leerlingen tijdens hun uurtje seminarie intensief aan de voorbereiding van Europese projecten.
Via de Comeniusprojecten krijgen leerlingen een unieke kans om hun blik op de wereld te verruimen.

Er wordt ernstig werk gemaakt van de inhoudelijke voorbereiding van debatten tijdens het seminarie. Leerlingen werken materiaal uit om ons land, onze stad, ons onderwijssysteem en onze school te promoten. Leerlingen zoeken naar interessante wetenswaardigheden over het land en de stad waar ze naartoe trekken. Het project biedt een blik op Europa en verruimt gegarandeerd de horizonten. De voertaal is Duits.

Project 2013–2015

Een groep leerlingen uit het zesde jaar werkt verder aan het thema “Mijn stad, een multiculturele thuis” dat in 2013 opgestart werd. De deelnemende scholen komen uit Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Slovakije, Italië en België. Op hun zelfgemaakte projectwebsite brengen de leerlingen verslag uit over de uitwisselingen, hun ervaringen en het projectwerk.

Project 2012–2014

Onder het thema Traditionele waarden en gebruiken bij jongeren in een geglobaliseerde wereld brengen leerlingen bezoeken aan Bulgarije, Turkije, Duitsland en Estland, Noorwegen en Hongarije. Uit al die landen komt ook een delegatie naar onze school.

Benieuwd wat we tijdens de Comeniusweek op DBZ hebben uitgespookt? Lees dan mee in ons Comeniusblog.

Erasmus+: in het kielzog van Comenius

Het Europese uitwisselingsprogramma Comenius hield in 2014 op te bestaan. De opvolger ervan heet Erasmus+. Dit Europees project heeft als doel om leerlingen én leerkrachten breder te vormen en internationale ervaringen mogelijk te maken. Dit jaar neemt onze school voor het eerst deel aan een uitwisselingsproject dat door Erasmus+ gefinancierd wordt. Alle info daarover vind je hier.