Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Directieteam

Danny De Waele

 • Functie

  Directeur eerstegraadsschool

 • Mijn taak

  Samen met de algemeen directeur, het directieteam en het schoolbestuur bewaak ik het financieel, pedagogisch, administratief en logistiek beleid van de school. De klassenraden bijstaan bij het maken van de juiste beslissingen op de deliberaties over de leerlingen van de eerste graad is voor mij van groot belang. Het maken van goede studiekeuzes voor alle leerlingen van de eerste graad wil ik met zorg en geduld helpen begeleiden. In de loop van een schooljaar zie ik vooral leerlingen die soms een beetje maar soms ook sterk moeten bijgestuurd worden op leer- of leefhouding. Ze komen meestal niet spontaan of met veel enthousiasme, dat moet ik toegeven. Ze krijgen van mij wel uitzicht op nieuwe kansen als ze de wil tot verandering tonen. En dat doen ze.

 • Mijn fijnste moment van de dag

  Tijdens de speeltijd op die grote speelplaats rondwandelen om te zien en horen wat er allemaal leeft en beweegt, is steeds boeiend.

 • Mijn grootste voldoening

  Geen beter gevoel dan vaststellen dat een leerling met een leer- of leefzorg zich met eigen inzet en een beetje hulp weet te redden om het waar te maken. Geen beter gevoel dan getuige te zijn van spontane leergierigheid en oprecht enthousiasme van jonge mensen. Geen beter gevoel om te zien hoe jonge, kwetsbare kinderen zich kunnen ontwikkelen tot sterke, waardevolle en fijne mensen.

 • Contactgegevens

  danny.dewaele@dbz.be