Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Nieuws

Kunstzinnige leerlingen in de prijzen: muziek, design, poëzie

winnaars compositie-, boekomslagen- en poëziewedstrijd

Deze week werden heel wat leerlingen bejubeld op DBZ. Er waren immers weer verschillende kunstwedstrijden op onze school. Nu alle composities beluisterd zijn, alle boekomslagen bekeken, en alle gedichten gelezen, herlezen en voorgelezen, zijn de uitslagen bekend.

Woensdag al kroonden de gebroeders Lukas en Matteo Vanden Bossche (6LAWI2 en 5LAWE) zich tot de koningen van de compositiewedstrijd. Op donderdag werden tijdens de viering van “50 jaar bib” de laureaten van de andere wedstrijden gelauwerd. Voor het eerst werd er een beste boekomslag gekozen. Die was van de hand van Elin Delbaer (4NW2). Tenslotte kwamen we, na een gesmaakt optreden van dichter Maud Vanhauwaert, ook te weten welke de mooiste gedichten van deze editie van de poëziewedstrijd waren. De eerste prijs ging naar Nicolas Loos (3LA3) voor zijn gedicht “Kerven in het zand”.

Je kan zoals steeds alle gedichten die dit jaar in de prijzen vielen—én die van alle vroegere edities—rustig nalezen op de website van de poëziewedstrijd.

ouder recenter