Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Project in de kijker

Dido en Aeneas:2.0 (november 2012)

Kooriander performt een eigenzinnige bewerking Dido en Aeneas:2.0

Opera op school? Jazeker, opera op school!

een opera van Purcell anno 2012 @DBZ

Na een resem concerten, kooroptredens, jeugdmusicals is er nu ook Dido en Aeneas 2:0. Een opera, alstublieft. Dido en Aeneas van Purcell.

Er is gesleuteld aan Purcells muziek. Gert De Wilde slaagde erin om de dunne scheidingslijn tussen barok, jazz en pop bloot te leggen.
Naast het klassieke is er plaats voor rock en rap. Niet te geloven hoe deze crossover van stijlen en genres op een sublieme manier emoties overbrengen.

Er is niet alleen aan de muziek gemorreld. Ook het libretto van Nahum Tate kreeg een hedendaagse toets. Big Brother maakt zijn opwachting. Carthago is een universele troosteloze plek.

De postmodernistische benadering van Purcells enige opera vroeg voor een atypisch scènebeeld. De opstelling in de ruimte werd danig onconventioneel, de belichting al helemaal apart.

Een unieke samenwerking

Zowel in het gelegenheidsorkest, het koor als in de bezetting van solisten was er de perfecte mix van getalenteerde leerlingen en leerkrachten.

Voor de eerste maal in de DBZ-podiumannalen werd samengewerkt met een extern theatergezelschap, TG DcolT, en een professionele regie (Anna Van den Dooren).

De bundeling van al dat talent gaf een schitterend resultaat.

Herbeleef

In haar geïsoleerde wereld vindt de depressieve Dido opnieuw levensvreugde door de komst van Aeneas. Maar dat is niet naar de zin van Big Brother en zijn bitches. Een tweestrijd barst los. Kiest de mens voor zijn geluk of wordt hij uiteindelijk opgeslorpt door het systeem?

Klik hier voor de fotoset.

Je kan dido en Aeneas:2.0 integraal bekijken en beluisteren.