Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

ICT

Smartschool co-account

Je co-account activeren of het wachtwoord opnieuw instellen

Deze pagina is bedoeld voor ouders. Informatie over aanmelden op Smartschool voor leerlingen vind je op de pagina eerste aanmelding en ICT-info.

Via Smartschool blijf je als ouder betrokken bij het schoolleven van je kinderen en communiceer je met de school. Met de Smartschool co-accounts kunnen ouders aanmelden en over de schouder van zoon of dochter meekijken: evaluaties, punten en rapporten, vakken, enz… Ook alle communicatie met de school, het maken van afspraken voor de oudercontacten, enz… gebeurt via Smartschool.

De Smartschoolaccount van elke leerling heeft twee co-accounts, één voor elke ouder. Beide co-accounts dienen apart geactiveerd te worden.

De gebruikersnaam van de co-account is dezelfde als die van de leerling, maar co-accounts hebben elk een eigen wachtwoord. Daardoor weet Smartschool wie er aanmeldt: de leerling zelf, of één van de co-accounts.
BELANGRIJK: meld je als ouder nooit aan met de account van je zoon of dochter, anders ontvang je de communicatie voor ouders niet.

Wachtwoord van je co-account vergeten?

Als je het wachtwoord van je co-account niet meer kent, kan je het gemakkelijk zelf terug instellen. Volg de stappen hieronder.

Je co-account activeren

Stap 1

Surf in een webbrowser naar de website dbz.smartschool.be — doe dit dus niet in de Smartschool-app.
Op het aanmeldscherm klik je op de knop “Wachtwoord vergeten”.

Stap 2

Vul de Smartschool gebruikersnaam in van je zoon of dochter (meestal is dat voornaam.familienaam, zonder spaties of vreemde tekens en zonder @dbz.be op het einde; je vindt die gebruikersnaam op de brief met start-info of je vraagt die aan je zoon of dochter), aangevuld met je persoonlijk e-mailadres (opgegeven bij inschrijving).

Stap 3

Je ontvangt per e-mail een link waarmee je zelf een nieuw wachtwoord kan instellen.
Opgelet! Deze e-mail wordt enkel verzonden als het e-mailadres dat je invult, overeenkomt met het e-mailadres dat opgegeven is bij inschrijving en dus al gekoppeld is aan Smartschool. Als je niets ontvangt: controleer eens de map met ongewenste mail en reclame.

Mocht dit niet lukken:

  • Stuur een e-mail naar secretariaat@dbz.be. Vermeld de juiste contactgegevens én de naam van je zoon/dochter OF
  • neem telefonisch contact op tijdens de schooluren (09 221 46 48).

Stap 4

Je meldt opnieuw aan op de website van Smartschool (dbz.smartschool.be) met de gebruikersnaam van de leerling en je zelfgekozen wachtwoord. Vanaf nu is je Smartschool co-account actief.

De pagina “Mijn kinderen”

Op Smartschool kan je op de pagina “Mijn kinderen” de co-accounts van verschillende kinderen toevoegen. Bij Smartschoolplatform vul je “dbz.smartschool.be” in.

Aanmelden op Smartschool: website en app

Alle communicatie verloopt via Smartschool: meld dus regelmatig aan. Dat kan op twee manieren: op de website dbz.smartschool.be (je vindt de link ook bovenaan op de schoolwebsite www.dbz.be) of in de Smartschool app. We raden ook aan om die op je smartphone of tablet te installeren. Bij Smartschoolplatform vul je “dbz” in.

NB Leerlingen melden op Smartschool aan met de knop “aanmelden met Google Workspace”. Voor co-accounts geldt dat niet: tik gebruikersnaam en wachtwoord gewoon in.

We wensen je veel succes met de activering van je co-account(s) en het verdere gebruik van Smartschool.

Aarzel zeker niet ons te contacteren bij problemen (zie hierboven).