Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Nieuws

Terugkomdagen

Dankzij dit nieuwe concept konden we elke klas minstens een halve dag terug op school zien. Elke graad bracht een gevarieerd aanbod…

In de Corona-geschiedenislessen werd op een boeiende manier de voorbije maanden vanuit verschillende perspectieven benaderd: historisch, cijfermatig, sociaal-economisch, politiek, enz. Hierbij werd ook een interessante link gelegd met de Black Lives Matter-beweging.

Er werden historische klasfoto’s met mondmasker volgens de regels van de social distanding met het handig gebruik van drones.

Met een ‘Over de streep’sessie of een stellingenspel met speed dating in wisselende duo’s maakten de leerlingen aan elkaar kenbaar maakten hoe ze de voorbije maanden beleefd hebben. Op deze manier konden ze duidelijk ervaren dat ze – ondanks de fysieke afstand toch op verschillende manieren met elkaar verbonden bleven.

En nog zoveel meer…

Afsluitend vouwden de leerlingen allemaal een vogel in gerecycleerde plastic. Het kleurrijke oregami-kunstwerk dat onze verbondenheid symboliseert, siert intussen de boog boven de schoolingang. Het drukt meteen ook onze hoop uit dat we het volgende schooljaar zo normaal mogelijk kunnen opstarten!

FIJN DAT JULLIE ER BIJ WAREN!

ouder recenter