Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Vakantieaanbod

Vijflandentocht 3

Topkamp!

We trokken in 1979 voor het eerst met de fiets richting Duitsland en Luxemburg. Vandaag is de Vijflandentocht een begrip geworden op school. Ontelbare derdejaars én leerkrachten bewaren aan het sportief-culturele fietskamp de mooiste herinneringen.

De vakantiereis heeft een niet te onderschatten sportief karakter. Een zestigtal leerlingen doorkruisen met de fiets vergezeld van leerkrachten en oud-leerlingen gedurende 10 dagen België, Duitsland, Luxemburg en een stukje Nederland en Frankrijk.
We rijden langs prachtige, maar daarom niet minder lastige wegen. Vandaar ook het belang van een optimale fysieke conditie en een fiets in goede (= veilige!) staat. Gedurende de ganse reis zorgen twee bestelwagens voor bevoorrading, bagagetransport en technische ondersteuning van de fietspelotons.
We overnachten in zeer comfortabele jeugdherbergen of vakantieverblijven in Vaalbeek, Maastricht (NL), Blankenheim (D), Bad Ems, Rüdesheim am Rhein, Idar-Oberstein, Trier, Dreisbach, Lültzhausen (L), Grand-Halleux en Luik.

We menen met deze sportief-culturele reis een mooie reisformule aan te bieden. Naast het fietsen maken we tijd voor een bezoek aan toeristische centra, een frisse duik in het plaatselijke zwembad, eventjes pauzeren op een gezellig terrasje, genieten van de typische culinaire specialiteiten, …