Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Nieuws

DBZ & de Digisprong

De overheid lanceert de Digisprong: een initiatief om het onderwijs kwaliteitsvol te digitaliseren. Speerpunten zijn o.a.: een toekomstgerichte en veilige ICT-infrastructuur, een eigen toestel voor alle leerlingen, een sterk ondersteunend en doeltreffend ICT-schoolbeleid, ICT-competente leerkrachten, enz… Anders gezegd: de overheid zorgt voor middelen en mogelijkheden om de digitale kloof te dichten en een grote sprong voorwaarts te zetten.
Meer info daarover vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Dankzij jarenlange voorbereiding, investering, visie-ontwikkeling en bovenal ontelbare uren dagelijkse praktijkervaring, heeft onze school niet alleen een solide infrastructuur en knowhow opgebouwd, maar ook werk gemaakt van pedagogische ondersteuning, een didactisch plan en het inzetten van ICT bij het leren en lesgeven. DBZ is er klaar voor om mee te springen met de Digisprong!

De scholen ontvangen middelen om o.a. de ICT-infrastructuur te ondersteunen en een persoonlijk toestel te voorzien voor elke leerling. Over hoe we dat gaan aanpakken, lees je hier binnenkort meer.

Update: lees hier welke initiatieven onze school neemt i.v.m. het project Digisprong.

ouder recenter