Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Nieuws

Onze school in de coronacrisis

DBZ in tijden van afstandsleren

Een lege speelplaats

Wat doe je wanneer de hele wereld razend snel in de greep terechtkomt van zo’n onbekend en alarmerend onheil? Wat doe je wanneer de maatschappij grotendeels lam gelegd wordt? Wat doe je wanneer de houvast van vertrouwde structuren en sociale contacten wegvalt?

Voor deze situatie bestaat geen draaiboek, het is voor iedereen een uitdaging. Onze allereerste zorg en aandacht gaan naar het essentiƫle: het nodige doen om onze gezondheid zo goed mogelijk te beschermen en met de juiste burgerzin richtlijnen opvolgen van overheid en gezondheidswerkers.
Intussen gaat het leven verder: voor velen in een onbekend isolement thuis, voor sommigen op het werk, voor nog anderen in driedubbele shiften om levens te redden.

Ook voor iedereen op en rond onze school gaat het leven door. De komende weken zijn de lessen geschorst, maar dat betekent niet dat leren, les volgen en lesgeven stil liggen. Dankzij afstandsleren en alternatieve leervormen proberen wij het normale schoolritme zo goed mogelijk aan te houden. We doen dus een oproep tot verantwoordelijkheidszin op alle vlakken: zowel voor de gezondheid als wat schoolwerk betreft.

Concrete info en afspraken over onze school in deze coronacrisis krijg je toegestuurd via Smartschoolberichten en vind je ook op deze webpagina.

ouder recenter