Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

ICT

Leven met sociale media

Onze school gelooft in een open, positieve en brede benadering van sociale media. Maar voor een goed leerklimaat moeten er ook regels zijn.

Door als school zelf te werken met een zeer actieve en levendige officiƫle Facebookpagina, tonen we dat we geloven in de positieve kracht van sociale media. We willen het goede voorbeeld geven en maken een punt van correct taalgebruik en een respectvolle communicatiestijl.

Meer dan Facebook

Sociale media blijven op onze school geenszins beperkt tot enkel Facebook. Online samenwerken en dialogeren worden krachtig gestimuleerd via de Google Apps- en de Smartschool-account die elke leerling en leerkracht op onze school automatisch krijgen. Het rijke schoolleven vind je in beeld gebracht in ons online fotoalbum.

Respect en regels

Ons schoolreglement bepaalt zeer uitdrukkelijk dat er steeds respect moet zijn voor iedereen. Dat geldt dus ook voor wat leerlingen en personeelsleden op sociale media posten.

In een leer- en leefgemeenschap moeten er regels zijn die de vlotte werking en de realisatie van onze basisdoelstellingen garanderen. Lessen moeten vlot kunnen verlopen, en daarom zijn er afspraken over het gebruik van gsm en smartphone: die horen uit te staan tussen de start en het einde van de lesdag. We bieden aan leerlingen daarom ook geen permanent draadloos internet. Tijdens de lessen op smartphone of op schoolcomputers dus geen persoonlijk Facebookgebruik, tenzij in het kader van lessen.

Tussen de middag zijn computerklassen toegankelijk (in de eerste en tweede graad enkel in de slechtweerperiode). Leerlingen kunnen daar wel actief zijn op Facebook en andere media.