Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Erop uit om te leren

Sportdagen

De Olympische gedachte primeert: deelnemen is het belangrijkste.

Zes jaar sportdagen op een rij vormen een mooie mix van traditionele en avontuurlijke ervaringen, van voor-de-hand-liggende en wat extremere vormen van sportbeoefening, van individuele en teamgebonden uitdagingen.

Van elke sportdag vind je in ons online fotoalbum een reportage.

Sportdag eerstes

De eerstes trekken traditiegetrouw naar Sunparks Den Haan voor een dag aan zee. Dolle pret verzekerd in het subtropisch zwembad en bij de strandspelen.

Mei 2013 was echter een speciale editie. Onze jongste leerlingen konden zich even olympisch atleet voelen tijdens Mission Olympic. Ze maakten actief kennis met een 30-tal olympische sporten. De Heizel en het aanpalende Koning Boudewijnstadion was voor de gelegenheid omgebouwd tot een ware sportarena.

Olympische atlete Kim Gevaert stond paraat om de sportmicrobe mee te verspreiden.

Meer foto’s? Klik hier.

Sportdag tweedes

De tweedes fietsen per klas naar de Blaarmeersen. Daar kunnen ze zich de hele dag sportief uitleven met allerlei verschillende sporten waardonder klimmen, laagteparcours, rugby en nog veel meer. Plezier gegarandeerd!

Sportdag derdes

De derdejaars doen aan sportieve teambuilding in Deinze.

Sportdag vierdes

Onze vierdes amuseren zich met fitness, gevechtsport, dans, squash, spinning, muurklimmen. En weer of wind kan geen spelbreker zijn ;)

Sportdag vijfdes

Een sportdag in het teken van zon, zee, zand! De vijfdes beleven teambuildende activiteiten, zowel op water als op land. Ravotten op het strand, leren surfen en raften op de golven.

Sportdag zesdes

De Gavers van Harelbeke en Transfo Zwevegem bieden onze laatstejaars opnieuw heel wat uitdagingen om de sportieve en avontuurlijke grenzen te verleggen.

Eén ding is zeker: sportdagen voelen eerder aan als leven ;)