Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Nieuwsberichten die op de homepage verschenen

  • Kunstveiling voor Muhazi

    Gideon Kiefer, kunstenaar en vader van een DBZ-leerling, heeft één van zijn kunstwerken geschonken aan de school. Het schilderij werd per opbod verkocht: de opbrengst van €4700 gaat integraal naar onze vastenprojecten!

  • Inschrijvingsdag zaterdag 16 mei 2020

    Op zaterdag 16 mei 2020 kan je van 9u00 tot 13u00 op DBZ terecht om je zoon of dochter in te schrijven, indien je beschikt over een geldig aanmeldingsticket.

  • Werken op school

    Wie af en toe over het schoolterrein wandelt, heeft wellicht al gezien dat er heel wat werven zijn op DBZ. De rioleringswerken zijn al even aan de gang, en nu zijn daar de werken voor het nieuwe sanitaire blok bijgekomen. Kijk goed uit, en let op de signalisatie en afbakeningen!

  • Examen in zicht

    Binnenkort starten de kerstexamens voor de bovenbouw. Studie-ijver is belangrijk in zo’n periode, maar ontspanning evenzeer. Via ons Youtubekanaal proberen we die twee te combineren in handige tips & tricks-filmpjes. Een eerste filmpje kan je hier alvast vinden!

  • Welkom op ons mosselfeest!

    Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober verwelkomen we graag iedereen op ons 38e mosselfeest. Late inschrijvingen kunnen alleen nog telefonisch (09 221 46 48).

  • Alsof het nooit anders geweest is...

    Na een weekje school zit Don Bosco weer vol leven. De eerstes hebben hun kennismakingsmomenten achter de rug en krijgen hun eerste echte lessen. De derdes, die vaak in een nieuwe klasgroep terechtkomen, hebben al een zonnige teambuilding achter de rug. En deze week is het aan de vijfdes en de zesdes: met respectievelijk ZIA en een supersportdag zetten ook zij het schooljaar goed in. Heerlijk om te zien, die honderden vrolijke gezichten. Heerlijk om te horen, het rumoer in de gangen en de speelplaats. Heerlijk om te voelen, we zijn weer helemaal terug!

  • Infoavond ouders nieuwe eerstes

    Op dinsdag 10 september ben je om 19u30 welkom op onze school voor een kennismaking met onze campus, het CLB, de ouderraad, de directie. Je krijgt een woordje uitleg over het pedagogisch project en het evaluatiesysteem van DBZ. De ouders van de eerstes kunnen daarnaast ook kennismaken met de klassenleraar en het klaslokaal van zoon/dochter.

  • Schooljaar 2018-2019

    DBZ trekt zich stilaan weer op gang. Je kan elke werkdag bij ons terecht van 09u00 tot 16u30.

  • Zomervakantie 2018

    Je kan nog op school terecht op zaterdag 30 juni en van maandag 2 juli tot en met vrijdag 6 juli, van 09u00 tot 16u30. De school is gesloten vanaf 7 juli tot en met 15 augustus. Vanaf 16 augustus zijn we opnieuw elke werkdag beschikbaar van 09u00 tot 16u30.
    Voor dringende berichten kan u steeds mailen naar info@dbz.be of naar martin.vdk@dbz.be.

  • Klaar voor de start?

    Het startschot wordt gegeven, voor de eindsprint. Twee weken alles op alles, met aan het eind een heerlijke beloning. We wensen alle leerlingen erg veel moed en doorzettingsvermogen bij het studeren. De leerkrachten wensen we erg veel succes (en een portie mildheid) bij het verbeteren en het delibereren.

  • Leerlingen zijn kunstenaars

    Traditiegetrouw brachten de talenten van onze leerlingen ons ook dit jaar weer in vervoering op een mooie avond in mei. De muze sprak doorheen gastsprekers, presentatoren, een stem uit de coulissen, geïnterviewde leerlingen en het schoolkoor Kooriander, maar nog het meest door de laureaten van onze jaarlijkse poëziewedstrijd en tweejaarlijkse kunstwedstrijd.

  • Rioleringswerken Bollebergen

    De rioleringswerken in Bollebergen komen stilaan in een nieuwe fase. Het tweede deel van de straat wordt nu ook volledig opengebroken waardoor de in- en uitgang van DBZ voor de wagens (ingang 2) volledig zal afgesloten worden. Deze situatie zal wellicht starten vanaf woensdag 18 april.

  • Pasen 2018

    Pasen vieren
    telkens weer
    waar verrijzenis gebeurde onderweg
    soms ongezien en ongekend
    geruisloos woordeloos
    doch kwetsbaar sterk.
    Meestal werk van samen dromen
    en profetenwoorden
    als uit één mond,
    handen in elkaar
    blik op morgen
    verder streven,
    utopie en visioen
    Leven dichterbij gehaald.
    Pasen vieren
    telkens weer
    waar warmhartige liefde sterker bleek
    dan donkere onverschilligheid
    onderweg

  • Vastenacties 2018

    Welkom zijn in Lubumbashi

    Vastentijd betekent traditioneel een tijd van stilvallen, soberheid en solidariteit. Op DBZ gaat dit hand in hand met verschillende vastenacties. Je komt er alles over te weten op deze website.

  • Vrede

  • De warmste week

    Dit schooljaar springt PAGadder voor het eerst op de kar van de Warmste Week. We hebben gekozen om het fonds Lode Verbeeck te steunen, een goed doel dat geld inzamelt voor hippotherapie. De leerlingen van DBZ kunnen gedurende een hele week pannenkoeken kopen.

  • TechniekLAB

    Over het muurtje kijken

  • Wegenwerken Tramstraat Zwijnaarde

    Vanaf morgen, maandag 18 september, start Wegen en Verkeer met werken aan de Tramstraat in Zwijnaarde. Zowel auto’s, bussen als fietsers zullen hiervan hinder ondervinden. Check de omleidingen via Wegen en Verkeer. Kijk goed uit morgenvroeg!

  • Een nieuw schooljaar!

    Onder een mooie zomerzon mochten we onze leerlingen afgelopen vrijdag terug verwelkomen voor een nieuw schooljaar. Onze eerstejaars kregen een knallend startmoment achter de kiezen, onder het goedkeurend oog van heel wat ouders. Vanaf maandag beginnen we er dan echt mee: nieuwe vakken, nieuwe leerkrachten,… Altijd spannende dagen, bij het begin van het schooljaar!

  • Bosco Beats

    Bosco Beats palmt op 12 mei voor de tweede keer de turnzaal in. Een supertof feestje voor de leerlingen van de eerste graad. Meer informatie vind je hier.

  • Coming World Remember Me

    Don Boscocollege Zwijnaarde en Don Bosco Sint-Denijs-Westrem zetten samen hun schouders onder een prachtig project, Coming World Remember Me. Een week lang worden door de leerlingen van het tweede jaar 800 beeldjes gemaakt die samen met bijna 600.000 andere beeldjes tentoongesteld worden in één van de meest bevochten plekken van WO I, de frontzone van Ieper.

  • Dadarock 2017

    De jaarlijkse hoogmis van het betere rockwerk op DBZ komt er weer aan. Onder andere The Germans en The Subs, maar ook Sioen met zijn toenmalige band Medium, maakten hun debuut op dit podium. Talent verzekerd! Dadarock is er niet enkel voor leerlingen van de school zelf, maar nodigt iedereen met een passie voor (rock)muziek uit.

  • DBZ in de paasvakantie

    Na een intensieve periode op school komt de paasvakantie welgekomen voor heel wat leerlingen. Maar DBZ blaast niet uit, integendeel. Heel wat leerlingen en leerkrachten maken van deze vakantieperiode gebruik om er samen op uit te trekken. Meer dan 100 vijfdes en zesdes gaan een week skiën, bijna 200 derdejaars verkennen Londen en een fijne groep cultuurliefhebbers uit de vijfdes trekt naar Berlijn, op zoek naar de magie van de stad. We wensen iedereen een plezante, leerrijke en gezellige DBZ-reis! En blijf je lekker thuis? Ook dan wensen we je een topvakantie!

  • Concert schoolkoor Kooriander: The Jigsaw Man

    Kooriander, het schoolkoor van Don Bosco Zwijnaarde o.l.v. Debby De Smet, stelt voor:
    The Jigsaw Man and the Quest for the Missing Pieces
    Songs over de atoombom, onschuld en hoop

  • DBZ-factor

    Het indrukwekkende stof van DBZ-factor 2017 is alweer gaan liggen. Leerlingen en leerkrachten maakten er tot drie keer toe een wervelend spektakel van. Een dikke proficiat aan alle winnaars, deelnemers en medewerkers, voor én achter de schermen. Dank je wel!

  • Dikketruiendag

    Op vrijdag 17 februari is het Dikketruiendag. De verwarming zal die dag maar op halve kracht draaien. Trek die dag dus extra warme kleren aan.

  • Project internationaal ondernemen

    Gisteren, maandag 6 februari, startte in het 4de jaar het Project Internationaal Ondernemen. 54 groepjes die een onderneming in het buitenland moeten opzetten en voor het eerst leren scrummen. Een vak- en klasoverschrijdend project dat zomaar eventjes twee weken lang alle lessen vervangt. Volg het op onze Facebookpagina.

  • Naamfeest Giovanni Bosco

    Op 31 januari vieren we elk jaar het naamfeest van Don Bosco. Veel leerlingen kijken uit naar dit moment, omdat het op school uitgebreid gevierd wordt met spel, plezier en samenzijn. Het is echter ook een moment om stil te staan en te reflecteren. Nadenken waar we staan en waar we heen willen. De ideeën van Don Bosco zijn volgens ons relevanter dan ooit.

  • DBZ-factor 2017

    DBZ-factor is aan haar 4e editie toe en de kwaliteit blijft toenemen. Een wervelende zang- en dansshow met 75 leerlingen van de school en 20 leerkrachten achter de schermen, zorgt voor een avond vol top-entertainment.
    Maak deel uit van dit live-gebeuren en reserveer nu!

  • 100 jaar Roald Dahl

    100 jaar geleden werd Roald Dahl geboren. Zijn prachtige verhalen behoren intussen tot het collectieve geheugen. Tijdens het eerste semester werden al heel wat activiteiten georganiseerd rond zijn verjaardag. Vanaf deze week kan je ook een heuse tentoonstelling bezoeken in de inkomhal van de school. De eerstejaars hebben, samen met de leerkrachten PO en Nederlands, de figuren uit de boeken van Dahl tot leven gebracht. Zeker een bezoekje waard!

ouder recenter