Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Nieuwsberichten die op de homepage verschenen

  • Nieuwe studierichting vanaf 01/09/2020

    Goed nieuws: vanaf komend schooljaar kunnen leerlingen van het 3de jaar op onze school ook kiezen voor de richting humane wetenschappen.
    Info (met lessentabel) over deze richting vind je op onze website onder de rubriek studieaanbod.

  • Wijnverkoop voor Crewanda

    Wie graag het vastenproject van de school steunt door het aankopen van wijn kan een keuze maken uit 10 uitmuntende wijnen. Bekijk hier ons aanbod! Meer uitleg over het project vind je hier. Hartelijk dank alvast in naam van onze partners uit het Zuiden.

  • Aanmelden voor inschrijving!

    Zonder aanmelding is een inschrijving NIET MOGELIJK!

  • Tien voor één

    Een toneelstuk door Don Bosco Sint-Denijs-Westrem en Don Bosco internaat Gent.
    Locatie: DBZ. Speeldata: 12, 13 en 14 februari. Info en reserveren: tienvooreen.be

  • Tien voor één

    Allen welkom om te komen kijken naar “Tien voor één”, een toneelstuk door Don Bosco Sint-Denijs-Westrem en Don Bosco internaat Gent.
    Locatie: DBZ. Speeldata: 12, 13 en 14 februari. Info en tickets reserveren: tienvooreen.be

  • Vernieuwd KUNSTINITIATIEF

    Naar aanleiding van de tweejaarlijkse kunstwedstrijd werd het promofilmpje gelanceerd dat je kan bekijken op deze link

  • Voorstelling Crewanda

    Muraho vrienden!
    In de weken naar aanloop van Pasen zet elke graad op DBZ zich traditiegetrouw in voor tal van vastenacties.
    Nieuwsgierig naar de drijfveer die achter deze acties schuilt?
    Laat je dan onderdompelen in een terugblik op het avontuur van Crewanda, kom alles te weten over de projecten van DBZ in Rwanda en Congo én praat gezellig na met een drankje in de zelfbediening!
    Wees dus van harte welkom op woensdag 19/02/2020 om 19.30 u in de polyvalente ruimte (kapel) op DBZ.
    Bedankt om je aanwezigheid te bevestigen via de link.
    Liefs, Crewanda

  • Feest van Don Bosco

    Graag nodigen we elke collega, leerling en ouder uit op de gezamenlijke Don Boscoviering van de twee Gentse Don Boscoscholen, aanstaande zondag in de kapel van DB Sint-Denijs-Westrem. De viering in het thema “Word architect van jouw dromen” wordt begeleid door een 60-tal zingende en musicerende leerlingen en collega’s van DBZ en DBSDW.

  • Blijf op de hoogte van omleidingen op jouw lijn

    De bussen van De lijn moeten vaak een omleiding volgen door wegenwerken of evenementen. Wil jij hier graag op voorhand van op de hoogte zijn? Schrijf je in op de nieuwsbrieven van De Lijn.

  • Vliegende start

    We schieten weer uit de startblokken. De herinnering aan de kerstvakantie is nog vers, maar we kijken vol enthousiasme uit naar wat komen zal! En er staat heel wat op het programma: Londen- en Parijsreizen, inleefprojecten, vastenacties, Don Boscofeesten, uitstappen allerhande… We wensen iedereen een tweede semester vol mooie ervaringen, en bij uitbreiding een jaar om van te dromen.

  • Kerstvakantie

    Vrijdagmiddag 20 december eindigt het eerste semester.
    Na de rapporten en gesprekken kunnen leerkrachten en leerlingen genieten van een welgekomen kerstvakantie.

  • Aanpassing dienstregeling vanaf 6 januari 2020

    Vanaf 6 januari wijzigt De Lijn de dienstregeling en/of reisweg van enkele lijnen. Zo willen ze hun aanbod onder andere beter afstemmen op de schooluren of de situatie op de weg.

  • Proefwerkvoorbereidende week

    Aangezien we de leerlingen voldoende studietijd willen geven om de proefwerken voor te bereiden, organiseren we proefwerkvoorbereidende weken. Voor de vijfdes is dat vanaf dinsdag 26/11, voor de zesdes vanaf woensdag 27/11 en voor de tweede graad vanaf maandag 02/12. Er zullen in die periode geen evaluaties zijn die extra werk voor de leerlingen thuis vragen.

  • Laat je zien!

    Zorg voor jezelf als je naar school komt of naar huis gaat. Het wordt pas laat licht, het is al snel donker, en het weer wil niet altijd mee. Draag een helm op de fiets, en trek fluorescerende kledij aan!

  • Herdenkingsviering 2019

    Op zondag 17 november gaan we samen op zoek naar troost en bemoediging, met een gebedsviering voor wie ons blijvend nauw aan het hart ligt. Je bent welkom in de kapel om 11u.

  • Herfstvakantie 2019

    Van zaterdag 26 oktober tot en met zondag 3 november is het herfstvakantie. Geniet van een week welverdiende rust!

  • Bedankt!

  • De mosselen zijn er weer ...

    LAATSTE INSCHRIJVINGEN!
    (tot en met dinsdag 15 oktober)

  • Sabine Vercauteren (10/07/1966 – 23/09/2019)

    En als ik dood ga, huil maar niet
    ik ben niet echt dood moet je weten
    het is het verlangen dat ik achterliet
    dood ben ik pas als jij dat bent vergeten

  • Sportdag 3es DBZ

    School is pas twee weken ver en onze derdejaars vlogen er alvast stevig in. Zij gingen donderdag 5 september al op bezoek bij Teamadventure in Deinze en dat zag er ongeveer zo uit.

  • Pedagogische studiedag

    Op 4 oktober organiseert de school een pedagogische studiedag. De leerlingen mogen die dag thuis uitblazen na een drukke septembermaand.

  • Kooriander op OdeGand

    Als daverende afsluiter van het OdeGand-weekend op zondag 15 september stelt Gent Festival van Vlaanderen samen met componist Joris Blanckaert het gloednieuwe City of Ear voor.
    Kom dat meemaken, laat je onderdompelen in de soundscape van de stad, samen met ons schoolkoor Kooriander en 20 andere koren.
    Er is een uitvoering om 14u en 16u.

  • Infoavond ouders nieuwe eerstes

    Op dinsdag 10 september ben je om 19u30 welkom op onze school voor een kennismaking met onze campus, het CLB, de ouderraad, de directie. Je krijgt een woordje uitleg over het pedagogisch project en het evaluatiesysteem van DBZ. De ouders van de eerstes kunnen daarnaast ook kennismaken met de klassenleraar en het klaslokaal van zoon/dochter.

  • Vliegende start

    We schieten weer uit de startblokken. De herinnering aan de zomervakantie nog vers, maar we kijken vol enthousiasme uit naar wat komen zal! En er staat heel wat op het programma: Londen- en Parijsreizen, sportdagen, inleefprojecten, vastenacties, Don Boscofeesten, uitstappen allerhande… We wensen iedereen een schooljaar vol mooie ervaringen, en bij uitbreiding een jaar om van te dromen.

  • Eerste schooldag

    Op maandag 2 september worden de eerstes op school verwacht van 8.30u. tot 12 u., alle andere leerlingen van 9.30u. tot 12u.
    Opgelet: leerlingen van de derdes die in een iPadklas zitten, worden ook om 8.30u. verwacht.

  • Proclamatie - vrijdag 28 juni om 10u

    Vanaf vrijdag 21 juni om 12u tot aan de proclamatie op vrijdag 28 juni zijn de leerlingen vrij. De leerkrachten zitten tijdens die dagen samen om hun resultaten te bespreken en hun rapport voor te bereiden. Er zijn dan uiteraard geen lessen meer.

  • Overzicht vakantiekampen zomer 2019

    Ons opvoedingsproject stopt niet op 30 juni. Ook deze zomer trekken we er weer op uit met tientallen leerlingen:
    - 1ste jaar: natuur en avontuur in Klein Zwitserland – Echternach (11/7 – 16/7)
    - 2de jaar: Bouillon (5/7 – 12/7)
    - 3de jaar: vijflandentocht (5/7 – 14/7)
    - 4de jaar: Slovenië: 2/8 – 11/8)
    - 3de graad: inleefreis Rwanda (4/7 – 25/7)

  • Examens juni 2019

    Met de examenperiode voor de deur hebben onze leerlingen alle mogelijke tips en raadgevingen meegekregen om te studeren.
    Maar welke rol spelen de ouders hierin? Klasse geeft in het volgende filmpje enkele tips mee aan de ouders om hun studerende kinderen door de examenperiode te loodsen.

  • Poëziewedstrijd 2019

    De winnaar van de Poëziewedstrijd dit jaar is er weer eentje om in te kaderen. Proficiat, Hanne! Ook de gedichten van de andere laureaten zijn stuk voor stuk pareltjes. Je kan ze hier allemaal terugvinden. Een fotoverslag vind je terug op de facebookpagina van onze school.

  • Kunstveiling voor Muhazi

    Gideon Kiefer, kunstenaar en vader van een DBZ-leerling, heeft één van zijn kunstwerken geschonken aan de school. Het schilderij werd per opbod verkocht: de opbrengst van €4700 gaat integraal naar onze vastenprojecten!

ouder recenter