Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Nieuwsberichten die op de homepage verschenen

 • Aanpassing dienstregeling vanaf 6 januari 2020

  Vanaf 6 januari wijzigt De Lijn de dienstregeling en/of reisweg van enkele lijnen. Zo willen ze hun aanbod onder andere beter afstemmen op de schooluren of de situatie op de weg.

 • Proefwerkvoorbereidende week

  Aangezien we de leerlingen voldoende studietijd willen geven om de proefwerken voor te bereiden, organiseren we proefwerkvoorbereidende weken. Voor de vijfdes is dat vanaf dinsdag 26/11, voor de zesdes vanaf woensdag 27/11 en voor de tweede graad vanaf maandag 02/12. Er zullen in die periode geen evaluaties zijn die extra werk voor de leerlingen thuis vragen.

 • Laat je zien in het verkeer!

  Elke dag komen honderden leerlingen met de fiets naar onze school. Dat is niet alleen gezond, maar ook goed voor het milieu! Maar hou je het ook veilig? Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent in het verkeer: fluohesje aan, fietshelm op en voldoende verlichting. De ouderraad houdt in deze donkere maanden een aantal sensibiliseringsacties, waarbij veilige fietsers beloond worden. Laat je zien!

 • Laat je zien!

  Zorg voor jezelf als je naar school komt of naar huis gaat. Het wordt pas laat licht, het is al snel donker, en het weer wil niet altijd mee. Draag een helm op de fiets, en trek fluorescerende kledij aan!

 • Herdenkingsviering 2019

  Op zondag 17 november gaan we samen op zoek naar troost en bemoediging, met een gebedsviering voor wie ons blijvend nauw aan het hart ligt. Je bent welkom in de kapel om 11u.

 • Herfstvakantie 2019

  Van zaterdag 26 oktober tot en met zondag 3 november is het herfstvakantie. Geniet van een week welverdiende rust!

 • Bedankt!

 • De mosselen zijn er weer ...

  LAATSTE INSCHRIJVINGEN!
  (tot en met dinsdag 15 oktober)

 • Sabine Vercauteren (10/07/1966 – 23/09/2019)

  En als ik dood ga, huil maar niet
  ik ben niet echt dood moet je weten
  het is het verlangen dat ik achterliet
  dood ben ik pas als jij dat bent vergeten

 • Sportdag 3es DBZ

  School is pas twee weken ver en onze derdejaars vlogen er alvast stevig in. Zij gingen donderdag 5 september al op bezoek bij Teamadventure in Deinze en dat zag er ongeveer zo uit.

 • Pedagogische studiedag

  Op 4 oktober organiseert de school een pedagogische studiedag. De leerlingen mogen die dag thuis uitblazen na een drukke septembermaand.

 • Kooriander op OdeGand

  Als daverende afsluiter van het OdeGand-weekend op zondag 15 september stelt Gent Festival van Vlaanderen samen met componist Joris Blanckaert het gloednieuwe City of Ear voor.
  Kom dat meemaken, laat je onderdompelen in de soundscape van de stad, samen met ons schoolkoor Kooriander en 20 andere koren.
  Er is een uitvoering om 14u en 16u.

 • Infoavond ouders nieuwe eerstes

  Op dinsdag 10 september ben je om 19u30 welkom op onze school voor een kennismaking met onze campus, het CLB, de ouderraad, de directie. Je krijgt een woordje uitleg over het pedagogisch project en het evaluatiesysteem van DBZ. De ouders van de eerstes kunnen daarnaast ook kennismaken met de klassenleraar en het klaslokaal van zoon/dochter.

 • Vliegende start

  We schieten weer uit de startblokken. De herinnering aan de zomervakantie nog vers, maar we kijken vol enthousiasme uit naar wat komen zal! En er staat heel wat op het programma: Londen- en Parijsreizen, sportdagen, inleefprojecten, vastenacties, Don Boscofeesten, uitstappen allerhande… We wensen iedereen een schooljaar vol mooie ervaringen, en bij uitbreiding een jaar om van te dromen.

 • Eerste schooldag

  Op maandag 2 september worden de eerstes op school verwacht van 8.30u. tot 12 u., alle andere leerlingen van 9.30u. tot 12u.
  Opgelet: leerlingen van de derdes die in een iPadklas zitten, worden ook om 8.30u. verwacht.

 • Openingsuren zomervakantie

  Je kan nog op school terecht op zaterdag 29 juni en op maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli, van 09u00 tot 16u30. De school is gesloten van 6 juli tot en met 18 augustus. Vanaf 19 augustus zijn we opnieuw elke werkdag beschikbaar van 09u00 tot 16u30.
  Voor dringende berichten kan u steeds mailen naar info@dbz.be of naar martin.vdk@dbz.be

 • Proclamatie - vrijdag 28 juni om 10u

  Vanaf vrijdag 21 juni om 12u tot aan de proclamatie op vrijdag 28 juni zijn de leerlingen vrij. De leerkrachten zitten tijdens die dagen samen om hun resultaten te bespreken en hun rapport voor te bereiden. Er zijn dan uiteraard geen lessen meer.

 • Overzicht vakantiekampen zomer 2019

  Ons opvoedingsproject stopt niet op 30 juni. Ook deze zomer trekken we er weer op uit met tientallen leerlingen:
  - 1ste jaar: natuur en avontuur in Klein Zwitserland – Echternach (11/7 – 16/7)
  - 2de jaar: Bouillon (5/7 – 12/7)
  - 3de jaar: vijflandentocht (5/7 – 14/7)
  - 4de jaar: Slovenië: 2/8 – 11/8)
  - 3de graad: inleefreis Rwanda (4/7 – 25/7)

 • Examens juni 2019

  Met de examenperiode voor de deur hebben onze leerlingen alle mogelijke tips en raadgevingen meegekregen om te studeren.
  Maar welke rol spelen de ouders hierin? Klasse geeft in het volgende filmpje enkele tips mee aan de ouders om hun studerende kinderen door de examenperiode te loodsen.

 • Poëziewedstrijd 2019

  De winnaar van de Poëziewedstrijd dit jaar is er weer eentje om in te kaderen. Proficiat, Hanne! Ook de gedichten van de andere laureaten zijn stuk voor stuk pareltjes. Je kan ze hier allemaal terugvinden. Een fotoverslag vind je terug op de facebookpagina van onze school.

 • Kunstveiling voor Muhazi

  Gideon Kiefer, kunstenaar en vader van een DBZ-leerling, heeft één van zijn kunstwerken geschonken aan de school. Het schilderij werd per opbod verkocht: de opbrengst van €4700 gaat integraal naar onze vastenprojecten!

 • Inschrijvingsdag zaterdag 16 mei 2020

  Op zaterdag 16 mei 2020 kan je van 9u00 tot 13u00 op DBZ terecht om je zoon of dochter in te schrijven, indien je beschikt over een geldig aanmeldingsticket.

 • Opendeurdag 2019: studieaanbod

  De presentatie met info over de school en het studieaanbod 2019–2020 in de vernieuwde eerste graad kan je hier nog eens nalezen (PDF).

 • Werken op school

  Wie af en toe over het schoolterrein wandelt, heeft wellicht al gezien dat er heel wat werven zijn op DBZ. De rioleringswerken zijn al even aan de gang, en nu zijn daar de werken voor het nieuwe sanitaire blok bijgekomen. Kijk goed uit, en let op de signalisatie en afbakeningen!

 • Examen in zicht

  Binnenkort starten de kerstexamens voor de bovenbouw. Studie-ijver is belangrijk in zo’n periode, maar ontspanning evenzeer. Via ons Youtubekanaal proberen we die twee te combineren in handige tips & tricks-filmpjes. Een eerste filmpje kan je hier alvast vinden!

 • Welkom op ons mosselfeest!

  Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 oktober verwelkomen we graag iedereen op ons 38e mosselfeest. Late inschrijvingen kunnen alleen nog telefonisch (09 221 46 48).

 • Alsof het nooit anders geweest is...

  Na een weekje school zit Don Bosco weer vol leven. De eerstes hebben hun kennismakingsmomenten achter de rug en krijgen hun eerste echte lessen. De derdes, die vaak in een nieuwe klasgroep terechtkomen, hebben al een zonnige teambuilding achter de rug. En deze week is het aan de vijfdes en de zesdes: met respectievelijk ZIA en een supersportdag zetten ook zij het schooljaar goed in. Heerlijk om te zien, die honderden vrolijke gezichten. Heerlijk om te horen, het rumoer in de gangen en de speelplaats. Heerlijk om te voelen, we zijn weer helemaal terug!

 • Infoavond ouders nieuwe eerstes

  Op dinsdag 10 september ben je om 19u30 welkom op onze school voor een kennismaking met onze campus, het CLB, de ouderraad, de directie. Je krijgt een woordje uitleg over het pedagogisch project en het evaluatiesysteem van DBZ. De ouders van de eerstes kunnen daarnaast ook kennismaken met de klassenleraar en het klaslokaal van zoon/dochter.

 • Schooljaar 2018-2019

  DBZ trekt zich stilaan weer op gang. Je kan elke werkdag bij ons terecht van 09u00 tot 16u30.

 • Zomervakantie 2018

  Je kan nog op school terecht op zaterdag 30 juni en van maandag 2 juli tot en met vrijdag 6 juli, van 09u00 tot 16u30. De school is gesloten vanaf 7 juli tot en met 15 augustus. Vanaf 16 augustus zijn we opnieuw elke werkdag beschikbaar van 09u00 tot 16u30.
  Voor dringende berichten kan u steeds mailen naar info@dbz.be of naar martin.vdk@dbz.be.

ouder recenter