Don Boscocollege Zwijnaarde

School met zin

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Nieuwsberichten die op de homepage verschenen

 • Opnieuw een straffe Olympiade-prestatie!

  Sabine Maebe is dit jaar BIS-Toplaureaat, dus al voor het 2e jaar op rij Top-laureaat bij Olyfran, de Vlaamse Olympiades voor Frans.

 • Meer beweging op school vanaf dinsdag

  Vanaf dinsdag 2 juni verschijnen tweedes en vierdes voor het eerst sinds ruim twee maanden terug op school. Samen met de zesdes komen ze in halveklasbubbels één dag per week de school bevolken. We hebben er hard naar uitgekeken.

 • Goud op de Vlaamse Olympiades

  Milan Pickavet (4GRLA) en Emile Eeckhoudt (6LAWI) behalen goud op de Vlaamse Olympiades.

 • Blij je terug te zien!

  Na 9 weken kregen enkele leerlingen van het zesde jaar opnieuw een ‘normale’ les op school … Normaal, of toch vooral veilig!

  Banken ver uit elkaar, kleinere klasgroepen, iedereen met een mond- of gezichtsmasker, opnieuw keurig in de rij gaan staan … Als alles goed blijft gaan, hopen we vanaf vanaf 29 mei ook de tweedes en vierdes te mogen verwelkomen.

 • DBZ weer open op 15 mei ...

  Stoelen op veilige afstand, handgel klaar voor gebruik

  Bijna is het zover: de zesdes mogen terug (beperkt) naar school. Alle voorbereidingen en veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, de praktische regeling is uitgewerkt, aangepaste lessenroosters zijn gemaakt.

 • Verwen én steun met Quarantwijn

  Wie mis jij in deze Coronatijden en wil je graag verwennen met een – aan huis geleverd! – verwenpakket?

 • Onze school in de coronacrisis

  Een lege speelplaats

  Wat doe je wanneer de hele wereld razend snel in de greep terechtkomt van zo’n onbekend en alarmerend onheil? Wat doe je wanneer de maatschappij grotendeels lam gelegd wordt? Wat doe je wanneer de houvast van vertrouwde structuren en sociale contacten wegvalt?

 • Nieuwe studierichting vanaf 01/09/2020

  Goed nieuws: vanaf komend schooljaar kunnen leerlingen van het 3de jaar op onze school ook kiezen voor de richting humane wetenschappen.
  Info (met lessentabel) over deze richting vind je op onze website onder de rubriek studieaanbod.

 • Wijnverkoop voor Crewanda

  Wie graag het vastenproject van de school steunt door het aankopen van wijn kan een keuze maken uit 10 uitmuntende wijnen. Bekijk hier ons aanbod! Meer uitleg over het project vind je hier. Hartelijk dank alvast in naam van onze partners uit het Zuiden.

 • Aanmelden voor inschrijving!

  Zonder aanmelding is een inschrijving NIET MOGELIJK!

 • Tien voor één

  Een toneelstuk door Don Bosco Sint-Denijs-Westrem en Don Bosco internaat Gent.
  Locatie: DBZ. Speeldata: 12, 13 en 14 februari. Info en reserveren: tienvooreen.be

 • Tien voor één

  Allen welkom om te komen kijken naar “Tien voor één”, een toneelstuk door Don Bosco Sint-Denijs-Westrem en Don Bosco internaat Gent.
  Locatie: DBZ. Speeldata: 12, 13 en 14 februari. Info en tickets reserveren: tienvooreen.be

 • Vernieuwd KUNSTINITIATIEF

  Naar aanleiding van de tweejaarlijkse kunstwedstrijd werd het promofilmpje gelanceerd dat je kan bekijken op deze link

 • Voorstelling Crewanda

  Muraho vrienden!
  In de weken naar aanloop van Pasen zet elke graad op DBZ zich traditiegetrouw in voor tal van vastenacties.
  Nieuwsgierig naar de drijfveer die achter deze acties schuilt?
  Laat je dan onderdompelen in een terugblik op het avontuur van Crewanda, kom alles te weten over de projecten van DBZ in Rwanda en Congo én praat gezellig na met een drankje in de zelfbediening!
  Wees dus van harte welkom op woensdag 19/02/2020 om 19.30 u in de polyvalente ruimte (kapel) op DBZ.
  Bedankt om je aanwezigheid te bevestigen via de link.
  Liefs, Crewanda

 • Feest van Don Bosco

  Graag nodigen we elke collega, leerling en ouder uit op de gezamenlijke Don Boscoviering van de twee Gentse Don Boscoscholen, aanstaande zondag in de kapel van DB Sint-Denijs-Westrem. De viering in het thema “Word architect van jouw dromen” wordt begeleid door een 60-tal zingende en musicerende leerlingen en collega’s van DBZ en DBSDW.

 • Blijf op de hoogte van omleidingen op jouw lijn

  De bussen van De lijn moeten vaak een omleiding volgen door wegenwerken of evenementen. Wil jij hier graag op voorhand van op de hoogte zijn? Schrijf je in op de nieuwsbrieven van De Lijn.

 • Vliegende start

  We schieten weer uit de startblokken. De herinnering aan de kerstvakantie is nog vers, maar we kijken vol enthousiasme uit naar wat komen zal! En er staat heel wat op het programma: Londen- en Parijsreizen, inleefprojecten, vastenacties, Don Boscofeesten, uitstappen allerhande… We wensen iedereen een tweede semester vol mooie ervaringen, en bij uitbreiding een jaar om van te dromen.

 • Kerstvakantie

  Vrijdagmiddag 20 december eindigt het eerste semester.
  Na de rapporten en gesprekken kunnen leerkrachten en leerlingen genieten van een welgekomen kerstvakantie.

 • Aanpassing dienstregeling vanaf 6 januari 2020

  Vanaf 6 januari wijzigt De Lijn de dienstregeling en/of reisweg van enkele lijnen. Zo willen ze hun aanbod onder andere beter afstemmen op de schooluren of de situatie op de weg.

 • Proefwerkvoorbereidende week

  Aangezien we de leerlingen voldoende studietijd willen geven om de proefwerken voor te bereiden, organiseren we proefwerkvoorbereidende weken. Voor de vijfdes is dat vanaf dinsdag 26/11, voor de zesdes vanaf woensdag 27/11 en voor de tweede graad vanaf maandag 02/12. Er zullen in die periode geen evaluaties zijn die extra werk voor de leerlingen thuis vragen.

 • Laat je zien!

  Zorg voor jezelf als je naar school komt of naar huis gaat. Het wordt pas laat licht, het is al snel donker, en het weer wil niet altijd mee. Draag een helm op de fiets, en trek fluorescerende kledij aan!

 • Herdenkingsviering 2019

  Op zondag 17 november gaan we samen op zoek naar troost en bemoediging, met een gebedsviering voor wie ons blijvend nauw aan het hart ligt. Je bent welkom in de kapel om 11u.

 • Herfstvakantie 2019

  Van zaterdag 26 oktober tot en met zondag 3 november is het herfstvakantie. Geniet van een week welverdiende rust!

 • Bedankt!

 • De mosselen zijn er weer ...

  LAATSTE INSCHRIJVINGEN!
  (tot en met dinsdag 15 oktober)

 • Sabine Vercauteren (10/07/1966 – 23/09/2019)

  En als ik dood ga, huil maar niet
  ik ben niet echt dood moet je weten
  het is het verlangen dat ik achterliet
  dood ben ik pas als jij dat bent vergeten

 • Sportdag 3es DBZ

  School is pas twee weken ver en onze derdejaars vlogen er alvast stevig in. Zij gingen donderdag 5 september al op bezoek bij Teamadventure in Deinze en dat zag er ongeveer zo uit.

 • Pedagogische studiedag

  Op 4 oktober organiseert de school een pedagogische studiedag. De leerlingen mogen die dag thuis uitblazen na een drukke septembermaand.

 • Kooriander op OdeGand

  Als daverende afsluiter van het OdeGand-weekend op zondag 15 september stelt Gent Festival van Vlaanderen samen met componist Joris Blanckaert het gloednieuwe City of Ear voor.
  Kom dat meemaken, laat je onderdompelen in de soundscape van de stad, samen met ons schoolkoor Kooriander en 20 andere koren.
  Er is een uitvoering om 14u en 16u.

 • Infoavond ouders nieuwe eerstes

  Op dinsdag 10 september ben je om 19u30 welkom op onze school voor een kennismaking met onze campus, het CLB, de ouderraad, de directie. Je krijgt een woordje uitleg over het pedagogisch project en het evaluatiesysteem van DBZ. De ouders van de eerstes kunnen daarnaast ook kennismaken met de klassenleraar en het klaslokaal van zoon/dochter.

ouder recenter